Lasagna cu paste de casa si sos Bechamel

de Anamaria Cook in Vita, 2 Oct 2012 | 9156 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai facut lasagna, si ieri cum am avut o zii libera am trecut la treaba ca imi era o pofta...o asa pofta incat am mancat doua portii mari:)

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru paste:
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • Sos bechamel:
  • 16 g unt
  • 16 g faina
  • 250 ml lapte
  • Compozitie lasagna:
  • 400 g carne tocata vita
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi potriviti
  • 3 felii bacon
  • 4 rosii
  • o lingura pasta tomate(pentru un plus de culoare)
  • un cub condimente vita
  • sare si piper
  • 150 g cascaval (eu am folosit chedar)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu paste de casa si sos Bechamel:

  Pentru paste puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron mai adanc, faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale.

  Presarati un praf de sare si cu ajutorul unei furculite spargeti ouale amestecandu-le cu faina usor. Framantati pana ce se incorporeaza toata faina si aluatul devine elastic.

  Intindeti aluatul subtire (cam de marimea a doua carti de joc) cu ajutorul unui facalet sau daca aveti masina da facut paste. Taiati aluatul in dreptunghiuri de o palma latime si lasati deoparte pentru cel putin20 de minute.

  Pentru compozitia de lasagna: tocati ceapa marunt, taiati bacon-ul in cubulete, morcovul in felii subtiri si puneti la calit cu un praf de sare si piper.

  Cand ceapa s-a calit adaugati carnea tocata si lasati pe foc mic pana ce carnea isi schimba culoarea.

  Apoi adaugati rosiile decojite si taiate marunt.

  Adaugati pasta de tomate si cubul de condimente. Lasati sa fiarba pe foc mic pentru 20 de minute.

  Pentru sosul bechamel puneti untul intr-o cratita iar cand acesta s-a topit luati de pe foc si adaugati toata faina amestecand energic.

   Puneti din nou cratita pe foc si adaugati laptele treptat amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa. Condimentati cu sare si piper si lasati sa se racoreasca.

  Puneti pe foc o cratita cu apa si un praf de sare si lasati sa dea in fiert. Apoi adaugati pe rand foile de lasagna (daca le faceti mai lungi mai bine fierbeti cate una, sau doua cate doua daca sunt mai mici), lasati sa fiarba cate 2-3 minute fiecare.

  Cand foile de lasagna sunt gata treceti-le sub un jet de apa rece si asezati un strat intr-o tava de cuptor sau un vas termorezistent.

  Peste paste adaugati un strat de carne tocata si un strat de sos bechamel.

  Peste sosul bechamel presarati cascaval ras si continuati asa pana ce folositi toate ingredientele.

  Pe ultimul strat puneti ultimele foi de lasagna si presarati cu cascaval din abundenta.

  Puneti in cuptorul preincalzil la 180 C/ gaz 4 pentru 45-50 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie.

  Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca cam 10 minute  si taiati in sectiuni de marimea dorita.

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu paste de casa si sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica turceasca in vas roman